Sju skäl att välja Mittuniversitetet

Spara favorit 11 mar mars 2019

Det finns många skäl att välja Mittuniversitetet men också ett par för att låta bli. Är Mittuniversitetet för dig?

 

För

 

1. Utbildning som är relevant för dig och dina framtida arbetsgivare. Vi har en nära kontakt med företag i regionen och samarbetar på flera olika sätt. Praktik, examensarbeten, uppsatser är några exempel. Närheten till forskningen ger tyngd och spets i din utbildning.

2. Vi är stora men inte störst! Hos oss är det lätt att hitta gemenskap och inte försvinna i mängden. Du har nära till nästan allt som naturen, fik, restauranger men även dina lärare. Närheten finns i det vi gör och där vi är.

3. Två campus, två personligheter och en himla skön blandning. Både Campus Sundsvall och Campus Östersund har sin unika karaktär och skopor med charm. Till oss kommer studenter från hela Sverige med olika bakgrund i olika åldrar. Här finns både de som firar Ramadan och fössta tossdan i mass. Det älskar vi!

4. Garanterat tak över huvudet. Sundsvalls och Östersunds kommun har bostadsgaranti för studenter. Det betyder att du får någonstans att bo när du väljer att studera på något av våra campus.

5. Vi kan distansstudier. För dig som inte har möjlighet att studera på campus har vi ett stort utbud av både program och kurser på distans. Vissa program läser du större delen på distans och har sedan träffar eller en kortare period på campus.

6. Inga problem men tusen möjligheter. Känns studierna tuffa, funderar du på att starta företag under studietiden eller vill plugga utomlands? Vi finns här för dig och hjälper till. Studenthälsan har alltid en dörr öppen, biblioteket har workshops om studieteknik, vår internationella avdelning ser till att du kan plugga en termin utomlands och MIUN Innovation finns som stöd för dig med en affärsidé.

7. Mitt i Sverige är det bäst. Vi lovar! Livet runt campusområdena är fyllda med natur- och friluftsliv som är svårslaget. Sundsvall och Östersund är levande små storstäder där det aldrig är långt till shopping och nöje. Vi är såklart också stolta över att Östersund är Årets studentstad 2018/2019, en titel som även Sundsvall haft för några år sen. Längtar du ändå hem till en bråkig syrra eller saknar du pappas rykande vegolasagne tar det 50 minuter med flyg till Stockholm från Östersund eller några timmar med tåg från Sundsvall.

 

Emot

 

1. När namnet betyder mer än utbildningen. Är du en riktig prestigejägare? Och universitetets namn viktigare än själva utbildningen? Då kanske Mittuniversitetet inte är för dig. Vi har verklighetsanpassad utbildning som ligger nära arbetslivet men vi är inte grundade på 1600-talet.

2. Du måste festa dygnet runt. Det finns gott om krogar och studentfester men vi är inte ledande i Sverige. Måste du festa VARJE kväll rekommenderar vi ett annat lärosäte och eventuellt ett besök till närmaste vårdcentral.

3. Du älskar att trängas. Det finns trängsel även här och Storsjöyran brukar täcka årets behov. Men måste du absolut få ansiktet intryckt i okänd armhåla på gröna linjen varje morgon kan vi inte matcha det. Du kanske ska pröva en termin och känna på när armbågarna får utrymme? Funkar det inte kan vi bara beklaga. Du är utom räddning.