Om webbplatsen

Spara favorit 9 apr april 2018

Mittuniversitets webbplatser består av externwebben (www.miun.se), medarbetarportalen (https://medarbetarportalen.miun.se), studentportalen (https://portal.miun.se) och biblioteket (https://biblioteket.miun.se/). Alla avdelningar och andra enheter har delwebbplatser på www.miun.se.

Webbläsare och tillgänglighet

Vi strävar efter att webbplatserna ska vara tillgänglig för alla oavsett om du surfar via dator, mobil eller platta. Dock visas de bäst i en modern webbläsare, till exemel Chrome eller Firefox .Vi följer i möjligaste mån riktlinjerna för 24-timmarswebben och andra inhemska och globala standarder för moderna webbplatser (som w3c.org).Vi strävar även efter att uppfylla riktlinjerna för tillgänglig webb (WCAG 2.0, nivå AA)  vilket gör att den håller god standard vad gäller tillgänglighet.

Skript

Webbplatsen använder javascript för att förbättra användarupplevelsen (vid t ex enklare animeringar). Viktiga funktioner ska fungera även utan javascript påslaget.

Lyssna på innehållet

Du kan få information på webbplatsen uppläst utan att du själv behöver installera några egna program på din dator. För att lyssna på sidorna klickar du på den Lyssna-länk som ligger i anslutning till rubriken på de flesta sidor.

Verktyget markerar var på sidan den läser, vilket underlättar även för personer med exempelvis dyslexi.

Du kan styra läsningen genom att pausa, stoppa eller justera volymen. För att stänga spelaren klicka på krysset till höger. 

Om du bara vill ha en viss del av texten uppläst, kan du markera den delen av texten, och klicka på lyssnasymbolen som visas.

 

Frågor om och synpunkter på miun.se

Frågor om webbplatsens funktioner och tekniska förutsättningar samt tips och synpunkter tas tacksamt emot  på e-postadress webb@miun.se om